Vår dirigent: Lennart Andréasson

 

 

 

Sedan 1994 är Lennart Andréasson dirigent för Manskören Falu Kvartettsångare. Han föddes i Alingsås och studerade i Uppsala, där han utbildade sig till ekonom, men också till kyrkokantor.

 

Lennart har länge varit passionerad körsångare - var med och grundade Guldhedens Ungdomskör i Göteborg, har sjungit i Uppsala Akademiska Kammarkör och Orphei Drängar.

 

Efter sju år som Music Director och musiklärare vid Ruhija School of Music i Tanzania landade han så småningom i Dalarna, måhända till följd av att hans fru är "e rikti kulla fro Malung". I Falun har han under tio år sjungit i Falu Kammarkör och var där tidvis biträdande körledare.

 

Från en tjänst som kamrer vid Grycksbo pappersbruk övergick han till att bli ekonomiansvarig för Musik i Dalarna och Dalhalla. Numera arbetar han för Svenska Kyrkans engagemang i Östra Afrika. Lennart har också engagerat sig i körlivet på nationell nivå, bl a som skattmästare i Sveriges Körförbund.

 

Lennart har under de gångna åren arbetat entusiastiskt och ambitiöst med Manskören Falu Kvartettsångare. Den fina köranda och sångarglädje som präglar kören, är till mycket stor del Lennarts förtjänst. Han har målmedvetet förnyat och breddat repertoaren, bl a med många tonsättningar och arrangemang av KG Liss. Ett påtagligt resultat av detta arbete är den CD med KG Liss-material som vi spelat in.